Изпълнителното бюро на БСП свиква присъствено заседание на Националния съвет на БСП

...
Изпълнителното бюро на БСП свиква присъствено заседание на Националния съвет на БСП
Коментари Харесай

Изпълнителното бюро на БСП свиква Национален съвет във вторник

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия привиква присъствено съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия във вторник, 7.12.2021 година, от 14 часа в централата на партията, София ул. " Позитано " 20, за разискване и приемане на Коалиционно съглашение за сформиране на държавно управление с " Продължаваме промяната ", " ИТН "  и " Демократична България ". 

Инициативата на няколко членове на Народно събрание на Българска социалистическа партия за привикване на присъствено съвещание в събота, 04.12.2021 година, не събра нужния брой подписи от една трета (64) от членовете на Националния съвет.

По-рано през днешния ден, в коридорите на Народното събрание, водачът в оставка на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че към момента не са конкретизирани квоти и имена на министри. 

" Вървим по хронологията, която през вчерашния ден обрисувах. Първо изчистване на политиките в коалиционото съглашение. След това отговорностите по министерства и на трето място имената. Всичко това би трябвало да мине през Националния съвет на Българска социалистическа партия. Няма по какъв начин да го решим тук с господин Петков и господин Василев ", изясни Нинова в отговор на въпрос за структурата и състава на бъдещия кабинет. 

" Реалистично е идната седмица да бъде подписано колаиционното съглашение. Това са седем дни. Ние ще свикаме Националния съвет във вторник. Ако одобрим съглашението, до петък може да бъде подписано ", добави тя и отхвърли да дава отговор има ли противоречиви въпроси сред договарящите. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР